Description
PREU: 4,25 €/Kg
ORIGEN: Salamanca
CARACTERíSTIQUES
La llentia caviar és una llentia amb la pell de color negre brillant i de albumen groc. Aquesta llentia deu els seus dos noms (llentia beluga i / o llentia caviar) a la semblança física que tenen amb el caviar de “Beluga” (ous de l’esturió Beluga).
La llentia caviar és de mida molt petita i de forma semiesfèrica. Un cop cuita suavitza part del seu color negre i més de ser molt tendra, no deixa anar la pell i tenen agradable textura i sabor. Es cuina igual que les altres varietats llentia, serveix igualment per confeccionar qualsevol potatge de llegums, però ressalten mes les seves qualitats en sopes i amanides on donen molta vistositat per tractar-se d’una llentia negra.
És la llentia amb més valor proteic de totes les espècies de llenties que es comercialitzen. Constitueix una gran font de proteïnes vegetals (23%) i, gràcies a la seva riquesa en hidrats de carboni complexos (50%) i fibra (10%), proporciona energia de forma gradual. La fibra de la llentia caviar, a més, ajuda a regular el sucre i el colesterol. És rica en potassi, fòsfor, ferro i vitamines B1 i B6. El color fosc de la seva pell revela la presència d’antocianines, un pigment que protegeix l’organisme dels danys dels radicals lliures.
La llentia caviar es poden cuinar sense remull previ, però és recomanable posar-la a remull un mínim de 2 hores.
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
- TEMPS DE REMULL: de 2h a 8h
aigües dures aigües toves
OLLA PRESSIÓ: 40 min. 25 min.
CASSOLA: 1h 40 min 60 min.
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
Deseu-lo en un lloc fresc i sec.
Mai deixeu el producte en bossa de cartró de manera perllongada. Recomanem que quedi guardat en pots de vidre.
Reviews
There are no reviews yet.