Descripció
PREU: 3,00 €/Kg
CARACTERíSTIQUES
Les llenties castellanes són llegums secs pertanyents a l’espècie “Lens culinaris”. La llentia castellana és la més gran de totes les llenties, posseeix una grandària entre 7 i 9 mil·límetres i es tracta de llenties verdes de tonalitat clara amb alguns grans mes foscos, que s’anomenen “llenties avinatadas”. El seu gra és ample, arrodonit, aixafat i amb forma de lent. Aquestes llegums secs tenen la pell molt fina i destaquen per la seva tendresa i sabor suau. La llentia castellana té excel·lent cocció en qualsevol tipus d’aigua.
El color de la llentia castellana es va enfosquint amb el pas el temps, producte d’oxidació a l’estar exposada a la llum.
Les llenties castellanes posseeix un alt contingut de nutrients, destacant també en aquestes llegums seu alt contingut en proteïnes, hidrats de carboni, calories i fibra.
La llentia castellana també conté:
- Vitamines A, B1, B2, B3, B6, C, i E.
- Minerals: Potassi, Fòsfor, Calci, Ferro, Zinc, Seleni, Magnesi, Coure, Manganès, Sodi
- Altres: Àcid Fòlic. Antioxidant, Purita, Niacina, Tianina, Piridoxina, Riboflavina.
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
- TEMPS DE REMULL DE LLENTILLA CASTELLANA: 2-8 hores
- TEMPS DE COCCIÓ DE LLENTILLA CATALANA
aigües dures aigües toves
OLLA PRESSIÓ: 50 min. 35 min.
CASSOLA: 2 hores 1 h. 40 min.
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
Deseu-lo en un lloc fresc i sec.
Mai deixeu el producte en bossa de cartró de manera perllongada. Recomanem que quedi guardat en pots de vidre.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.