Descripció
PREU: 4,75 €/Kg
CARACTERíSTIQUES
El Cigró gros especial és lleugerament més petit de mida que l’Cigró Gros Extra, però de similars característiques quant a aparença, sabor i pertanyen a la mateixa varied. El gra de el cigró gros especial és molt gruixut i arrodonit, amb la pell arrugada i els solcs molt marcats, de color molt clar, quasi blanc. El cigró és ideal tant per als potatges d’hivern, com per a la amanides fredes d’estiu, i plats amb verdures i hortalisses.
El consum d’aquest llegum és molt recomanable per a les persones pel seu alt valor nutritiu: els cigrons ens aporten una gran quantitat d’hidrats de carboni d’absorció lenta, són rics en proteïnes, minerals, ferro i fibra i pobres en greixos saturats.
A Galícia el cigró gros especial és molt apreciat per la seva grandària, que li dóna vistositat a un dels seus plats més típics: “els cigrons amb callos”
També conté:
- Vitamines A, B1, B2, B3, B6, C, i E.
- Minerals: Potassi, Fòsfor, Calci, Ferro, Zinc, Seleni, Magnesi, Coure, Manganès, Sodi
- Altres: Àcid Fòlic. Antioxidant, Purita, Niacina, Tianina, Piridoxina, Riboflavina.
TEMPS DE COCCIÖ
- TEMPS DE REMULL: 10-12 hores
- TEMPS DE COCCIÓ:
aigües dures aigües toves
OLLA PRESSIÓ: 55 -65 min. 45 -55 min.
CASSOLA: 3 – 3.30 hores 2.45 min – 3h.
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
- Conservar els cigrons grossos en lloc fresc sec i fosc.
- Consumir el cigró gros especial preferiblement abans dels 18 mesos de la data d’envasament.
- Mai deixeu el producte en bossa de cartró de manera perllongada. Recomanem que quedi guardat en pots de vidre.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.