Descripció
PREU: 4,75 €/Kg
ORIGEN: València
CARACTERíSTIQUES
L’arròs Basmati és un dels més consumits al món, així com la varietat més utilitzada a l’Índia, el nom en Hindi significa “Reina de les fragàncies” a causa de la seva característica aroma. L’Índia i el Pakistan són els majors cultivadors i exportadors de l’Basmati.
L’arròs Basmati es caracteritza principalment per ser un arròs de gra fi i llarg, i és molt conegut per la seva delicada fragància i deliciós sabor. Els grans d’aquest tipus d’arròs Basmati són molt més llargs que amples, i s’allarguen encara més durant la seva cocció, sense arribar a endurir.
L’arròs Basmati pot variar d’el blanc més impol·lut a una tonalitat més fosca, de manera que podem definir 2 classes de Basmati: el blanc o el marró (integral), que ens proporcionen aquest característic aroma d’aquesta varietat d’arrossos, a causa que conté 0.09 parts per milió d’una substància química anomenada 2-acetyl-1 pirrolina en una concentració 12 vegades més gran que la resta de varietats d’arròs.
L’elaboració de l’arròs Basmati varia segons el cuiner i segons el tipus de plat a realitzar. Es recomana rentar l’arròs Basmati abans de cuinar-lo, ja que d’aquesta manera disminuïm el seu alt contingut en midó. El temps de cocció no sol ser superior a 20 minuts.
La simple cocció a el vapor d’l’arròs Basmati, ens permet gaudir d’un arròs molt suau a l’paladar i amb una aroma especial, que acompanyarà molt bé a carns i peixos, sent a més una guarnició molt sana. Aquest tipus d’arròs Basmati també és ideal per elaborar diferents plats, des arròs a el curri, fins a les més exòtiques i saboroses amanides d’arròs.
TEMPS DE COCCIÖ: Inferior a 20 minuts
CONSELLS DE CONSERVACIÓ:
- Conservar en lloc fresc sec i fosc.
- Consumir preferiblement abans dels 18 mesos de la data d’envasament.
- Mai deixeu el producte en bossa de cartró de manera perllongada. Recomanem que quedi guardat en pots de vidre.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.