You are here:

Blat de moro per crispetes

Blat per fer crispetes en bossa de paper

0.373.65 Imp. incl.

Descripció

PREU: 3,65 €/Kg

ORIGEN: Castella i Lleó

CARACTERÍSTIQUES:El blat de moro de crispetes conté la proporció ideal de proteïna i midó que provoca que exploti i no espurneji. Alguns grans de blat de moro no esclataran si la pellofa està danyada, això és degut a que part del vapor d’aigua s’escapa i no permet que la pressió interna augmenti. Si els grans de blat de moro de crispetes han absorbit o perdut aigua durant l’emmagatzematge, perdran la capacitat d’esclatar.

Les crispetes de blat de moro són una bona font de fòsfor, ferro i potassi. També contenen midó, hidrats de carboni i una important quantitat de proteïnes. Les crispetes de blat de moro o rosetes de blat de moro són riques en fibra i molt pobres en calories.

PREPARACIÓ:Per elaborar les crispetes de blat de moro cal afegir unes gotetes d’oli vegetal al recipient on seran elaborades i llençar els grans de blat de moro per a crispetes. L’oli fa suavitzar la closca i facilita la separació del midó. Això permetrà que s’obrin els grans de blat de moro de crispetes en evaporar-se la humitat que hi ha dins. No cal afegir mantega o margarina abans d’explotar els grans de blat de moro de crispetes, perquè es cremen i produeix un sabor amarg.

Les crispetes de blat de moro necessiten calor per rebentar, la majoria de les crispetes de blat de moro rebenten quan la part interna del gra arriba als 200 o 240 graus centígrads.

Quan el gra de blat de moro de crispetes s’escalfa, la humitat de dins de l’endosperm o midó es converteix en vapor. Com que la seva closca és dura, s’acumula la pressió dins del gra i el midó dins del gra es converteix en suau gelatina, la humitat es vaporitza fins que la pressió dins del gra arriba als 9 quilos per centímetre quadrat. La pressió incrementa fins que el pericarpi o casc es trenca i surt el midó que s’expandeix. El gra de blat de moro literalment es volteja al revés. El Midó o endosperm és la part blanca del blat de moro rebentat i el pericarpi o casc del blat de moro és la part fosca i una mica dura a l’interior de la crispeta.

CONSERVACIÓ: Emmagatzemar el producte en envàs de vidre i en un lloc fresc i sec per maximitzar el bon estat.

Informació addicional

Pes N/A
Selecciona el format

1Kg, 500g, 250g, 100g, Gran, Mitjana

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.

Productes relacionats